For mange år siden formulerede nogle danske geocachere begrebet “Klassisk Geocaching”. Årsagen var at de mente at geocaching havde taget en drejning væk fra det oprindelige.
Det oprindelige skal forstås som en traditionel cache der ligger på koordinatet. Fokus er på selve oplevelsen, motion, frisk luft og det familievenlige. Det er som eksempel at finde store cachebeholdere med bytteting for børn og logbøger med plads til tur beskrivelser og tegninger.
Den nye retning var en mere konkurrence præget. Den blev statistik drevet, med nye og mere komplicerede cache typer, og måder at lave variation på.
Beholderne blev petlinge med en logbogsstrimmel. En Petling ligner et grønt plastic reagensglas med skruelåg. Alt dette trak Geocaching væk fra noget som hele familien kunne deltage i.
Danmark gik fra at have under 4000 cacher til at have over 30.000 cacher. Nogle af disse havde udelukkende det formål at øge antal fund hurtigst og lettest muligt. Hvis man som cache-ejer gemte en god cache et sted så skulle ruten derud fyldes op med cacher. Hvis man ikke gjorde dette var måske “ikke det værd” at bruge 2 timer for een cache. Man kunne jo finde 10 cacher på den samme tid andre steder.
De mange nye cacher der egentlig bare skulle give mange hurtige fund, blev af nye geocachere set som den normale standard. Cacherne kunne måske godt kaldes en invasiv art der havde oversvømmet landet. Nu frygtede man at det også blev den type cacher de nye selv gemte således der var dannet en ond spiral med hensyn til kvaliteten.
Geocaching.com har også haft en økonomisk interesse i at forny legen løbende igennem årene for holde på medlemmerne. De har tilbudt et bredt udvalg af samler objekter. Lidt som duelighedstegn indenfor spejderne.
Der kommer snart mere info omkring Klassisk Geocaching og hvordan man kan dyrke denne gren.